Merrick Mint ELVIS PRESLEY - Spinout - FILM JFK Kennedy Half Dollar

Elvis Presley: Zajímavosti o Králi rokenrolu

Elvis Presley, ikona americké populární kultury a „Král rokenrolu“, zůstává i po desetiletích od své smrti fascinující postavou. Jeho život a kariéra jsou plné zajímavých detailů a překvapivých faktů.

  1. Dvojče, které nežilo: Elvis se narodil jako dvojče, ale jeho bratr Jesse Garon se narodil mrtvý. Tato událost hluboce ovlivnila Elvise a jeho rodiče.
  2. Přirozený blond: Přestože je Elvis známý svým černým hárem, byl přirozený blondýn. Začal si vlasy barvit na černo v mládí.
  3. První kytara jako dárek: Elvis dostal svou první kytaru jako dárek k narozeninám od své matky, když mu bylo 11 let.
  4. Kariéra začala v Sun Records: Elvisova hudební kariéra začala v Sun Records, malém nahrávacím studiu v Memphisu, kde nahrál své první singly.
  5. Vojenská služba: Elvis sloužil v americké armádě v letech 1958-1960. Během této doby se setkal se svou budoucí manželkou Priscillou Beaulieu.
  6. Miloval bojová umění: Elvis byl vášnivým fanouškem bojových umění, zejména karate. Získal dokonce černý pás.
  7. Graceland: Elvisovo sídlo Graceland v Memphisu je druhým nejnavštěvovanějším domem ve Spojených státech, hned po Bílém domě.
  8. „Jailhouse Rock“: Píseň „Jailhouse Rock“ byla napsána speciálně pro stejnojmenný film, ve kterém Elvis hrál hlavní roli.
  9. „Aloha from Hawaii“: Elvisův koncert „Aloha from Hawaii“ v roce 1973 byl prvním koncertem přenášeným satelitem a sledovalo ho přes 1 miliardu lidí po celém světě.
  10. Smrt a odkaz: Elvis zemřel v roce 1977 ve věku 42 let. Jeho smrt byla šokem pro celý svět a dodnes je opředena řadou konspiračních teorií. Přestože je Elvis pryč, jeho hudba a odkaz žijí dál a stále inspirují miliony fanoušků po celém světě.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík
Přejít nahoru